На Сумщині зняли карантинні обмеження по захворюванню на сказ

18.12.2020

15 грудня 2020 року відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Краснопільській РДА. Члени комісії обговорили стан виконання заходів щодо ліквідації захворювання на сказ кішки, що був зареєстрований 15.10.2020 року в с. Миропілля, питання зняття карантинних обмежень у даному населеному пункті та загрозливої зони.

Заслухали інформацію начальника відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Краснопільського районного управління про епізоотичну ситуацію щодо сказу.

Про стан виконання плану протиепізоотичних заходів за час карантину доповів начальник Краснопільської районної державної лікарні ветеринарної медицини. А саме, що протягом карантинних обмежень випадків захворювання тварин на сказ не виявлено та виконано ряд заходів щодо ліквідації захворювання на сказ.

У зв’язку з цим комісія прийняла рішення зняти карантинні обмеження по захворюванню на сказ тварин із вул. Миропільська, вул. Новоселівка та пров. Гуєвський в с. Миропілля та загрозливої зони с. Миропілля та с. Запсілля Краснопільського району Сумської області.

Територія Краснопільського району є благополучною щодо гострих та хронічних інфекційних захворювань тварин.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: