Роменській громаді передали державні землі

18.12.2020

Про це сьогодні, 18 грудня, повідомив офіційний сайт Роменської міської ради.

Сьогодні в кабінеті міського голови Олега Стогнія відбулася важлива подія для громади: начальником відділу в Роменському районі головного управління Держгеокадастру у Сумській області Сергієм Проньом передано пакет документів, що надають Роменській міській громаді право в подальшому вирішувати долю земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що розташовані на їх території володіння. Мовою законодавства це формулюється, як передача земельних ділянок державної власності у комунальну власність.

Відповідно до наказу Головного управління Держгеокадастру у Сумській області від 14.12.2020 р № 45-ОТГ “Про передачу земельних ділянок державної власності у комунальну власність” Роменській міській раді Роменського району Сумської області у комунальну власність передаються земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 8 466, 8226 га, які розташовані за межами населених пунктів на території Роменської територіальної громади Роменського району Сумської області згідно з актом приймання – передачі.

Отже, які можливості отримує громада? Земля, як особливий природний ресурс має бути матеріальною та фінансовою основою місцевого самоврядування. Громада зможе самостійно визначити, як господарювати на власній землі: заснувати власне господарство, здавати в оренду чи шукати інвесторів. Отримані доходи громада зможе самостійно інвестувати в розвиток інфраструктури.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: