У Сумах оштрафували суб’єкта господарювання за незаконну рекламу знижок

18.12.2020

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області протидіє порушенням законодавства про рекламу під час її розміщення на території Сумської області, а також здійснює захист прав споживачів реклами.

Так, при здійснені контролю за дотриманням порядку розповсюдження реклами 20 липня 2020 р. спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області було виявлено порушення вимог законодавства про рекламу, а саме на конструктивних елементах будівлі, за адресою: м. Суми, проспект М. Лушпи, 28, де розташований магазин «Товари з AMAZON», розміщена реклама знижок: банери з текстом «Встигни придбати зі знижкою продукти з Європи. -20 %» та «Черная пятница. SALE», а також плакати на колонах, які не містять відомостей щодо дати початку та закінчення такого розпродажу.

Закон України «Про рекламу» містить імперативну норму, яка зобов’язує під час розміщення реклами про знижку цін на продукцію, про розпродаж зазначити відомості про місце, дату початку і закінчення знижки цін на продукцію, розпродаж, а також про співвідношення розміру знижки до попередньої ціни реалізації товару (ч. 5 ст. 8).

По даному факту, Головним управлінням прийняті рішення про застосування до суб’єкта господарювання штрафних санкцій на загальну суму 10 166 гривень, які в добровільному порядку сплачені не були.

З метою стягнення застосованих штрафних санкцій на користь державного бюджету, Головним управлінням було подано обґрунтований позов до Сумського окружного адміністративного суду.

У ході судового розгляду, відділом правового забезпечення було підтверджено законність дій спеціалістів Головного управління, які здійснювали захід державного контролю та рішенням суду зобов’язано суб’єкта господарювання сплатити застосовані штрафні санкції. На даний час порушення усунуті в повному обсязі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: