Традиція довжиною в 15 років: Учні сумської школи передали подарунки онкохворим

18.12.2020

Уже 15 рік поспіль учні сумської 4-ї школи передають пацієнтам онкогематологічного відділення Сумської обласної дитячої лікарні святкові пакунки. Цьогоріч подарунки, солодощі та вітаміни також відправились до онкогематологічного відділення. Суспільне дізналося, які зміни вніс карантин у багаторічну традицію.

«Дітки, перший клас, зі школи передали листівок багато, самі власноруч писали, і подарунки, і книжечки, і солодощі також. Ще мій син замовляв базу «Щенячого патруля» і він отримав цей подарунок. Це було так зворушливо. На даному етапі ми проходимо хіміотерапію. Це другий день у нас вона проходить. І в нього скільки емоцій, скільки радості було, це підбадьорило його», – розповідає мама одного з пацієнтів відділення Максима Олена Загорулько.

Ірина із 11 місячним сином Марком до онкогематологічного відділення потрапила вдруге.

«Не очікували скільки подарунків. І харчування нам подарували, й іграшки різноманітні, і книжки. Все, що потрібно саме для нашого віку. І листи писали. Ми, навіть, трішки просльозилися, тому що дітки небайдужі», – мама Марка Ірина Одинець.

До акції «Здійсни мрію» долучилися вчителі, школярі та їхні батьки. За словами директорки школи Тетяни Волкової, у попередні роки школярі приїздили до онкогематологічного відділення зі спектаклем на новорічну тематику. Цьогоріч пандемія коронавірусу скасувала цей пункт програми акції, але додала новий.

«Діти писали листи Святому Миколаю. Ми зв’язалися з онкогематологічним відділенням і дізналися скільки дітей, який у них вік і поцікавилися, що вони хотіли. І після цього ми розпочали цю акцію. Кожний клас взяв одну дитину, їх було 13. Батьки і діти так переймаються цим питанням, що подарунків було стільки, що ми спакували 23 подарунки», – розповідає директорка.

Окрім презентів до Дня святого Миколая школярі передали до відділення і подарунки для тих, хто може потрапити до відділення у новорічні свята.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: