Неврологічне відділення у сумській лікарні не встигнуть відремонтувати в строки

19.12.2020

У підрядної фірми «Тімвелл», яка ремонтує неврологічного відділення та хоспісне відділення сумської міської лікарні №4, за договором залишилося часу до кінця року. Але директор фірми Олександр Тимчук каже, що встигнути у строки не зможуть.

Розпочали тут ремонтні роботи у січні 2020 року. На першому поверсі ремонт завершений, на другому – у процесі. Три тижні тому в середині будівлі медсестра Юлія Вітковська зробила фото і виклала їх у соціальну у мережу.

“У таких умовах люди лікуватися не можуть. Немає централізованої подачі води. Стоїть, здається, 2 чи 3 бойлера на другий поверх, який частково тільки завершений. Третя частина ще, здається, не здана у експлуатацію. У відділені холодно”, — говорить Суспільному.Суми медична сестра.

За інформацією електронної системи публічних закупівель ProZorro роботи виконує підприємство “Тімвел”. Його директор пояснив, чому там були мокрі стіни.

“Це сталося через те, що одночасно ввімкнули й старий, і новий підвід води на другий поверх, на прохання працівників. Коли луснула труба, то цю проблему знешкодили, але місце намокло. Цвілі там немає, але на всяк випадок, щоб не виникало ніяких питань, обробили антисептиком і хлоркою, щоб усунути на 100%”, — говорить підрядник Олександр Тимчук.

Також він розповів, що треба ще зробити: “Як досушимо, назад заштукатуримо ці два місця, там 4 квадрати — не більше. Нанесемо декоративне оздоблення і пофарбуємо. Сохне погано, дуже товсті шари і матеріал висихає довго, то підсушуємо всіма можливими видами”.

За реконструкцію корпусу підрядник має отримати 28 млн грн. Це гроші платників податків міста. “Усе, що стосувалося того, що було викладене працівником цієї лікарні на Facebook, то я особисто приїжджав і дивився. Ніяких зауважень у мене немає. Ремонт першого поверху ми завершуємо на наступному тижні. Впродовж 10 днів роботи на першому поверсі будуть завершені”, — говорить начальник управління капітального будівництва Сумської міськради Віталій Шилов.

За словами директора лікарні Андрія Сухомлина, у цій будівлі мають розміститися два відділення: “На другому поверсі планувалось функціонування неврологічного відділення. На першому поверсі — функціонування хоспісного відділення. Далі будемо намагатися зайти на ці пакети, які вже є у цьому році. Підтвердити та зайти на наступний рік”.

За його словами, підсилилися вимоги до контрактування на пакет хоспісної допомоги. “Вони будуть розглядатися, вони будуть змінюватися. Коли вони вступлять в дію: з 1 квітня чи 1 січня на сьогодні ще невідомо”, — зазначив Сухомлин.

Як розповів Олександр Тимчук, договір на виконання робіт може бути продовжений на 2021 рік. Оскільки виконати до кінця 2020 року всі роботи, зокрема, внутрішні, вони не встигнуть.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: