«Білосніжка та сім гномів»: щепкінці презентували новорічну казку

20.12.2020

20 грудня на сцені Національного академічного театру імені М.С.Шепкіна панувала казкова атмосфера. Дітлахам і дорослим щепкінці з успіхом презентували прем’єрну виставу «Білосніжка та сім гномів» за п’єсою Братів Грімм у постановці режисера Романа Козака.

«Білосніжка та сім гномів» належить до скарбниці європейської дитячої літератури і понад півтора століття з тріумфом проходить сценами багатьох країн світу.

Завдяки творчому підходу щепкінцям вдалось знайти, чим представити власне бачення цього знаменитого твору.

Казка насичена глибокою культурною символікою і тому орієнтована не лише на дитячу, а й дорослу аудиторію, яка намагається глибше зануритись у історичні пласти стародавньої європейської історії.

Чудову акторську роботу продемонстрували Олена Оноприйко (Білосніжка), Анастасія Леміш (Королева), Принц (Юрій Оноприйко), Максим Шолох (Мисливець) та інші молоді актори театру.

Вистава «Білосніжка та сім гномів» багата не лише на виразне музичне та графічне оформлення. В ній також яскраво виражено балетну складову, що все рельєфніше відчувається у виставах щепкінців.

«Ми раді за можливість подарувати глядачам гарну новорічну казку. Нам хотілося б, щоб цей сценічний твір надихав на творчість і психологічно допомагав людям у непростих сучасних умовах. Це наш Новорічний подарунок глядачам, які упродовж року були разом з нами, приходили на наші спектаклі, аби спілкуватись зі справжнім мистецтвом. Усіх з Наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим! Приходьте до нас! Ми завжди чекаємо на вас», підкреслив заслужений діяч мистецтв, директор театру Микола Юдін.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: