Чому на Харківській не можуть знести три старі зупинки?

21.12.2020

На апаратній нараді в Сумській мерії 21 грудня директор КП «Шляхрембуд» Олександр Вегера підняв проблему старих зупинок громадського транспорту на вул. Харківській та їхнього вигляду.

«Ми закінчуємо роботи на одній із центральних вулиць Сум — Харківській. Замість багатьох зупинок, які демонтували, встановлюємо нові павільйони. Але залишаються такі зупинки, як колишній «М’ясокомбінат», «Пивзавод», «Сумсільмаш», де залишилися старі торгові точки. На зупинці «Сумський м’ясокомбінат» підприємець показав документи — у нього є право власності, і його кіоск не змогли знести. Хоча не розумію, як таке можливо: щоб було право власності, але немає поштової адреси і ділянки… Звичайно, тут треба розбиратися з документами, як і по інших таких же зупинках. Але мені хотілося б звернутися до міськінспекції з благоустрою, адже вони займаються тимчасовими спорудами: ці павільйони (хоча б три перерахованих вище) необхідно привести в нормальний вигляд. А потім уже розбиратися, чия це власність!» — попросив він.

На це мер Сум Олександр Лисенко відповів, що у ВР розглядають закон про забезпечення безпеки людей на зупинках — до будови на них від дороги повинно бути мінімум 5 метрів. «З приводу «Сумсільмашу» — ми повинні діяти за законом. Якщо на «М’ясокомбінаті» відстань дозволяє розмістити кіоск і там є документи, це одне. Але на «Сумсільмаші» — 1,2 м до бордюрного каменю! Там порушені всі норми, і доведеться застосовувати бульдозер. Так що чекаємо логічних і злагоджених дій від структурних підрозділів», — зазначив міський голова.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: