Пінгвіни та підводний човен: які раритетні ялинкові прикраси збереглися у родини Петрич з Конотопа

21.12.2020

Родина Петрич колекціонує раритетні речі та збирають експонати, пов’язані з минулим Конотопщини. Серед експонатів – іграшки ще з 1959 року.

Про родину Петрич та музей

Конотопчанин Олександр Петрич облаштував у своєму будинку музей власної сім’ї. Раритетні речі, пов’язані з родиною, він разом з дружиною збирає вже багато років. Таким чином намагається зберегти пам’ять про рідних. Також експонати до музею дарують знайомі краєзнавці та друзі родини.

Ідея збирати сімейні експонати в Олександра Петрича виникла після ремонту у будинку. Залишилися стіл, диван, віконні рами, які свого часу власноруч зробив дідусь. Позбутися їх не піднялася рука, пише konotop.city.

Серед експонатів – раритетні іграшки

Ще з 1959 року збереглося багато іграшок: полуничка, пінгвіни, слоники, мухомори, баклажани тощо. Олександр говорить, що іграшки збереглися з першої маминої ялинки, а конфеті ще навіть не розпаковували Деякі просто не збереглися, хоча ставилися до них дуже охайно.

Одні іграшки ще прикрашали ялинку до народження Олександра, інші вішав вже сам власник музею. Також є прапорці, які виглядають як гірлянда.

Дід Мороз та Снігуронька вже 80-х років.

Музей знаходиться за адресою: 5 провулок Пушкіна, будинок 12 (район Загребелля, 4-й автобусний маршрут). Більше експонатів можна проглянути на сторінці музею в Facebook.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: