У Сумах щодня на «ковідні» виклики виїжджають по 5-6 бригад

21.12.2020

Як повідомив директор Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Анатолій АЛЕКСАНДРЕНКО, з метою попередження поширення гострої респіраторної вірусної хвороби серед населення в Центрі було визначено «ковідні» бригади.

«У Сумській області щодня виїжджають на такі виклики по 15-16 бригад, члени яких обов’язково одягають спеціальні захисні комбінезони та інші засоби індивідуального захисту, у м. Суми – по 5-6 таких бригад, – зазначив Анатолій Александренко. – Медичні працівники та водії працюють дуже напружено. У пікові моменти доводилось виконувати до сотні виїздів до пацієнтів за добу. Сьогодні «швидкі» виїжджають по 50-60 разів на такі тривожні дзвінки. Проте це не означає, що вони  не виконують виклики до інших пацієнтів. У той же час і «звичайним» бригадам нерідко доводиться стикатися з хворими на COVID-19, оскільки наперед дуже важко передбачити діагноз пацієнта».

За його словами, на жаль, при зустрічі з цим маловідомим злом медики часто наражаються на небезпеку, самі хворіють і навіть помирають. Це змушує працівників центру ще ретельніше дотримуватися всіх протиепідемічних заходів. «У зв’язку з цим ми особливо вдячні за постійну увагу та підтримку обласній владі та управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації, які ніколи не залишали нас наодинці з проблемами і завжди терміново їх вирішували. Постійно виїздили на місця і тримали на контролі питання щодо забезпечення лікувальних закладів області, в тому числі й служби екстреної медицини, усім необхідним. Сподіваємось, що така захищеність з боку влади нас буде супроводжувати і надалі», – наголосив директор Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги  та медицини катастроф.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: