У Шостці дівчину нахабно ошукали на оренді квартири

22.12.2020

З заявою про шахрайство у поліцію Шостки звернулась 22-річна місцева жителька. Дівчина розповіла, що знайшла на одному із сайтів оголошення про здачу в довготривалу оренду двокімнатної квартири у Шостці. Там же була вказана вартість житла за місяць – 2 700 гривень. Передивившись фотографії пропонованої нерухомості, вона вирішила зателефонувати автору оголошення і обговорити з нею умови угоди.

За словами телефонної співрозмовниці, яка у розмові назвалася власницею квартири, потрібно перерахувати на вказаний номер банківської картки 3 000 гривень передоплати. Нібито вона мешкає в іншому місті, а завдаток буде гарантією того, що клієнтка має серйозні наміри винаймати її житло. Дівчина погодилась і перерахувала вказану суму, попередньо отримавши фото паспорту «власниці житла» та її чоловіка.

Того ж дня з заявницею знову зв’язалась автор оголошення та попросила перерахувати ще 3 600 гривень. За її словами, гроші потрібні на юриста, який оформлює договір оренди. Молода жінка перерахувала і цю суму. У відповідь отримала запевняння, що чоловік орендодавці вже виїхав до райцентру показувати їй квартиру.

За якийсь час чоловік дійсно з нею зв’язався, проте по його голосу дівчина зрозуміла, що той перебуває в стані алкогольного сп’яніння і скоріш за все нікуди не їде. А під час наступної з ним розмови, той зізнався, що вони шахраї, ніякої квартири в оренду не здають і взагалі, перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Наразі за даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого ведуться пошуки аферистів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: