Конфлікт між ученицею та вчителем на Сумщині прогримів на всю Україну

22.12.2020

У Сумській області вчитель креслення зчепився з ученицею 8-го класу і силоміць виштовхав її з класу. Як ми повідомляли, скандальне відео потрапило в соцмережі та викликало бурхливе обговорення. Мати дівчини вже написала заяву до поліції. Зустрічну заяву подав і учитель. Що стало причиною шкільного конфлікту — йдеться у сюжеті ТСН.

Кадри, на яких учитель грубо скручує дівчину і на очах учнів виштовхує з класу, зняті у Конотопі. Відео відредаговане, звук з’являється лише на останніх кадрах.

«Ходімо розберемося», — каже чоловік на відео.

«Прийде тато і розберемося», — відповідає йому дівчина.

У школі нині карантин, тому зустрітися журналістам ТСН із фігурантами відео не вдалося. Натомість завуч закладу Олексій Слизький, поспілкувавшись з обома телефоном, повідомив, що дівчинці розповідати будь-що заборонила мама, а вчитель пообіцяв прокоментувати все після завершення перевірки.

Але згодом пояснення педагога все ж з’явилися у соцмережі. Чоловік розповідає, що учениця зривала урок, на зауваження не реагувала, і він змушений був подзвонити мамі.

«Її донька послала на три букви. І це можуть підтвердити однокласники. Після того за спроби вилучити в учениці телефон вона накинулась на мене, почала дряпатись, битись, перекидати стільці й парти і мені довелося взяти її за куртку і виштовхати її з класу», — зазначив вчитель ЗОШ №5 м. Конотоп Олександр Дубина.

Заступник директора школи визнає, що колега діяв непрофесійно, однак виправдовує його.

«На останнє зауваження відреагувала бурхливо. Вчитель вимушений був, хоча це некоректно й непедагогічно, в цій ситуації таким способом вилучити її з класу», — говорить Олексій Слизький.

Щодо самої учениці – освітянин небагатослівний. Каже лише, що дівчина перевелася до їхньої школи 2 роки тому. Через проблемну поведінку батьків вже просили забрати її до іншого закладу, але ті відмовилися.

«Вона була переведена з цими ж проблемами до нашого закладу з міської гімназії. Ви можете звернутися до кримінальної поліції – вони знають цю дитину, ви можете звернутися до служби у справах дітей – вони її знають», — говорить  завуч.

Але правоохоронці небагатослівні.

«Це таємниця слідства», — каже Оксана Божок, керівниця сектору дізнання Конотопського відділу поліції.

Натомість учні менш стримані.

«Вчитель добрий, він добре пояснює, чуйний. Завжди піде на поступки і завжди допоможе. Ми з нею не спілкуємося», — каже одна з учениць конотопської школи.

«Вона говорить, що він підняв на неї руку, але так не було. Так, він її виводив за курточку, але вона пручалась і корячилась не по-справжньому. Ми добре знаємо цього вчителя, це що треба так зробити, щоб його так вивести», — коментує школяр.

Обидві сторони написали заяви до поліції. Мати дівчини скаржиться на побиття дитини. Вчитель — на приниження честі й гідності. Його заяву поліція навіть не розглядала. А от щодо учениці відкрили провадження за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень. Своє розслідування почали і в управлінні освіти.

«Ситуація доволі неоднозначна. Тому що це був тільки фрагмент відео. Тільки після того, як буде проведена перевірка й службове розслідування, будуть зроблені якісь висновки», — говорить заступниця керівника управління освіти Конотопської міської ради Юлія Мусієнко.

Вчителю загрожує щонайменше догана. А от що робити з ученицею — варіантів небагато.

«Ми повинні забезпечувати освітній процес для всіх здобувачів освіти, незалежно від того, яка дитина», — додає Юлія Мусієнко.

Натомість вчитель креслення за свою поведінку вже вибачився і застеріг колег не повторювати його помилку.

До школи нині ходять і педагог, і учениця. Але уроки креслення дівчина відвідує лише у присутності завуча.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: