У Сумах відкрилася виставка дитячих робіт, присвячених Різдву

23.12.2020

Виставку «Світло різдвяної зірки» відкрили 22 грудня в Конгрес-центрі СумДУ. Це – мистецький проєкт, покликаний показати відвідувачам художні таланти сумських дітей, передає suspilne.media

Роботу «Святкова ніч» гуашевими фарбами для новорічно-різдвяної виставки створила Аліса Мовчан. Дівчина займається в образотворчій студії центру позашкільної освіти.

«Я зобразила всю красу природи. Бажаю, аби кожен з відвідувачів , споглядаючи мою роботу, відчув потяг до створення своєї новорічної атмосфери, до згадки про свою сім’ю», — говорить Аліса.

10-річна Аня Рибалко малюванню і декоративно-прикладному мистецтву навчається в Палаці дітей та юнацтва.

«Малювати мені дуже подобається, а в другому класі я дуже багато прикрас зробила з бісеру. На цю виставку я підготувала зірку, виготовила її з тканини, намистин», — розповідає Аня.

Основною на виставці — є різдвяна зірка, розповідає начальниця відділу культури Сумської міської ради Наталія Цибульська.

«Організаторами виставки є відділ культури. І в цьому році взяли участь художня школа ім. Лисенка, Палац дітей та юнацтва та Центр позашкільної освіти, і Охтирка, дитяча художня школа», — сказала Цибульська.

Серед різдвяних зірок – і виріб Діми Рибалко. «Я її створював три уроки, мені допомагали в цьому мій тато і сестра. Я її оздобив тканиною, нитками та папером. Мені подобається виготовляти вироби, тому що це цікаво, і можна відволіктися», — говорить Діма.

Півсотні експонатів – це роботи учнів дитячої школи ім. Лисенка. Їх сюди відібрали педагоги закладу.

«Є така традиція по Україні – ходити на свята з різдвяною зіркою. Ми вирішили долучитися до цієї традиції у вигляді мистецького проекту-виставки . Діти працювали в різних техніках: декоративно-прикладна, розпис декоративної зірки, аплікація, графіка, живопис і витинанка», — розповіла викладачка Сумської хідожньої школи Любов Ярцова.

Поруч з дитячими роботами на виставці свої великі витинанки представили дорослі сумські майстри декоративно-прикладного мистецтва.

Виставка працюватиме в Конгрес-центрі СумДУ до січня.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: