У Сумах — проблема із зимовим утриманням вулиць та доріг

23.12.2020

На апаратній нараді при міському голові Сум директор КП «Спецкомбінат» Сумської міської ради ЄВГЕН КОРОТКЕВИЧ звернув увагу міської влади на те, що в зимовий період під’їзні дороги до деяких міських кладовищ, а саме – Баранівського та кладовища в районі 40-ї підстанції, часто стають не проїзними через ожеледицю або снігопади.

Така ж проблема існує й на вулицях приватного сектору Сум, куди автомобілям КП «Спецкомбінат» буває дуже важко дістатися під час зимової негоди. Іноді, аби доправити тіло померлого до моргу чи на кладовище, підприємству доводиться спочатку направляти на ту чи іншу вулицю власний трактор і розчищати сніг.

Проблема, за словами Короткевича, полягає в тому, що ці дороги наразі не включені до переліку об’єктів, які підлягають зимовому утриманню відповідно до замовлення департаменту інфраструктури міста, і фінансування на них не передбачене в бюджеті громади.

Слід сказати, що за нагальної потреби КП «Шляхрембуд» обробляє протиожеледною сумішшю та чистить від снігу деякі вулиці, що не передбачені договором з департаментом інфраструктури. Але робити це на постійній основі без належного фінансування підприємство змоги не має.

Міський голова Олександр Лисенко доручив департаменту інфраструктури опрацювати вказане питання в робочому порядку й розширити перелік вулиць для зимового прибирання, включивши до нього не тільки під’їзні дороги до кладовищ та основні вулиці приватного сектору Сум, а й території  приєднаних до Сумської міської ТГ сільських громад. А також – відповідно збільшити фінансування, пише сайт КП «Шляхрембуд».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: