«Потрібне розслідування»: Уповноважений із захисту державної мови – про конфлікт у школі на Сумщині

23.12.2020

Щодо конфлікту в школі на Сумщині через пісню російською потрібно було провести службове розслідування. Так вважає уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь. Про це він сказав у ефірі програми «Сьогодні. Головне» 22 грудня.

“Коли виникла така ситуація, яка призвела до величезного напруження як усередині навчального закладу, так і в самому місті, орган управління мав би провести службове розслідування і оприлюднити його результати”, – сказав Кремінь.

Натомість, говорить Кремінь, “кожна зі сторін тримається своєї позиції”. “Щодо використання пісень з тих чи інших фільмів: у нас – прекрасна своя музика, сучасна у тому числі. Тому не треба нехтувати і оновленнями сценаріїв. Не думаю, що цей сценарій писали цього року і вперше оприлюднили до свята – Дня Святого Миколая. Також, вважаю, що і питання виховної роботи необхідно підіймати на інший, кращий щабель”, – зазначив він.

За його словами, на сьогодні не вистачає зустрічей з питань мовної толерантності. “У нас дуже багато національних меншині і корінних народів. Але водночас не можна забувати, що єдиною мовою навчального процесу є державна”, – зазначив посадовець.

“Для того, щоб у перспективі не було таких протистоянь, сторони мають зустрітися, обмінятися своїми враженнями. Зрештою всі, як учителі, так і діти, – учасники освітнього процесу”, – додав він.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: