В бюджеті Ямполя заклали 10 млн на апарат селищної ради, на розвиток населеного пункту коштів не знайшлося

24.12.2020

Сьогодні депутати Ямпільської селищної ради ухвалили Бюджет територіальної громади на 2021 рік. За головний фінансовий документ проголосувало 16 депутатів, 3 були проти, 1 – утримався  

Під час обговорення питання в сесійній залі голова депутатської групи «Наш дім – Ямпіль» Олександр Соломко звернув увагу колег, що в проекті бюджету не закладено жодної копійки на ремонти доріг, тротуарів та вуличного освітлення, при цьому на утримання апарату селищної ради з преміями керівництву виділяється понад 10 мільйонів гривень.

Голова селищної ради Ольга Губар відповіла, що кошти на капітальні ремонти не закладаються саме на цій сесії і у подальшому до цього питання планують повернутись.

-До цього питання ми повернемося трішки пізніше, коли будемо розуміти, скільки коштів нам потрібно виділити на співфінансування проектів, які нам вдасться залучити, – зазначила Ольга Губар. –Все, що залишиться, ми, звичайно, виділимо на капітальні ремонти. У селищної ради багато потреб.

На питання звідки у селищного бюджету з’явиться на це ресурс, якщо в ньому не вистачає коштів навіть на виплату двох місячних фондів заробітної плати працівникам установ соціальної сфери, Ольга Губар відповіла, що кошти плануються з вільного залишку. А ще звинуватила депутата в упередженості.

-Я розумію, що у вас до мене особиста … агресія. Щоб я не зробила – погано. Скажу відразу: на прикрашання ялинки нуль з бюджету, на Діда Мороза – нуль, – зазначила селищний голова.

Слово взяв і депутат Віталій Бойко, який у своєму виступі звернув увагу на велику незабезпеченість з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ і наголосив на тому, що допомоги селищному бюджету очікувати нізвідки. Тож закликав керівників установ не допустити заборгованості з виплати заробітної плати. Крім того, Віталій Вячеславович  висловив сумнів у доцільності відкриття старостівських округів в Імшані та Привокзальному, адже це потягне за собою додаткові витрати з бюджету.

Після палкого обговорення Ольга Губар поставила проект бюджету на голосування. «Проти» проголосували троє депутатів: О. Соломко, Р.Доценко, О.Гарбузов., В. Бойко утримався, решта депутатів проголосували «за».

Тож головний кошторис Ямпільської громади на 2021 рік ухвалено і ми можемо проаналізувати, куди будуть витрачені гроші платників податків.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: