Художній музей на Сумщині шукає мецената, щоб викупити графічний твір для колекції

24.12.2020

Лебединський міський художній музей імені Б.К. Руднєва звертається до меценатів, благодійників та підприємців із проханням допомогти викупити графічний твір Давида Давидовича Бурлюка – Екслібрис 1931 року, для колекції художнього музею.

Давид Давидович Бурлюк (1882-1967) – відомий український, російський та американський художник і поет, творчість якого була визнана всім світом. Бурлюк стояв біля витоків нового мистецтва ХХ століття, ставши ідеологом та рушійною силою – футуризму. Його ім’я, очолюючи нове, незрозуміле, незбагненне, зухвале мистецтво футуризму, зламувало усталені горизонти, ставши синонімом величних перетворень, що відбувалися з мистецтвом.

Сьогодні, жодна історія не тільки української, а й світової культури ХХ століття не може бути написаною без вагомих посилань на роль творчості та організаційної активності Давида Бурлюка, який, до речі, народився в невеликому хуторі Семиротівка, поряд з Лебедином.

Екслібрис створений Давидом Бурлюком у 1931 році для бібліотеки мистецтвознавця Миколи Нікіфорова. Продається екслібрис за 2500 гривень, що значно нижче його реальної ринкової вартості.

Художній музей просить меценатів допомогти викупити вказаний твір або долучитися до громадської кампанії по збору коштів. Кошти можна перерахувати на благодійний рахунок музею.

Благодійний рахунок Лебединського міського художнього музею імені Б.К. Руднєва: р/р UA568201720314261005301025210. Отримувач: відділ культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради. МФО 820172. Код 23638490.

«Будемо вдячними за будь-яку допомогу. Запрошуємо всіх долучитися до шляхетної справи! Відроджуймо давні традиції українського меценатства разом!»

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: