Прийнято “непростий” бюджет Кролевецької громади на 2021 рік

24.12.2020

Саме як непростий, проте збалансований, охарактеризував бюджет Кролевецької міської громади  на 2021 рік її голова Віктор Лехман під час розгляду відповідного проєкту рішення, на засіданні другого пленарного засідання другої сесії міськради восьмого скликання.

Як зазначив т.в.о. начальника фінансового управління міськради Ігор Чуприна, власні доходи на 2021 рік визначені у сумі понад 174 млн. гривень, зростання бюджету у порівнянні з бюджетом 2020 року, у співставних умовах, тобто з врахуванням бюджетів сільських рад, склало 13,9 %. По видаткам прораховується незабезпеченість у сумі понад 3,6 млн гривень по галузі освіти громади.

Депутат міської ради Дмитро Ковальов, з огляду на озвучену суму незабезпеченості, запитав у доповідаючого: яким чином вона буде покриватися? На що Ігор Чуприна зазначив, що відповідним розпорядником будуть розроблені заходи з економії бюжетних коштів, а також у березні планують провести перевірку кошторисів відділу освіти. У свою чергу, начальниця фінансового управління Кролевецької РДА Неля Судак поінформувала, що в районному бюджеті на кінець року будуть певні залишки освітньої субвенції, які передадуть в бюджет громади і це також дасть змогу певною мірою покрити дану незабезпеченість.

Більше обговорень чи запитань від депутатів не було і рішення прийняли одноголосно. Тож, Кролевецька громада увійде в рік з головним фінансовим документом, також була прийнята Програма соціально-економічного розвитку та ряд інших галузевих Програм.

Після голосування, голова бюжетної комісії міськради Віктор Камінський подякував колегам-депутатам за підтримку бюджету: “Це дійсно була важка, плідна робота, як депутатів, так і безпосередніх розробників – працівників фінансового управління. Намагалися, з тих доходів, що маємо, задовольнити максимально потреби усіх галузей”.

05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: