У Сумах запрацювала виставка від Національної спілки художників України

24.12.2020

У сумській організації Національної спілки художників України відкрили виставку присвячену зимовим святам. Роботи митців виконані в різних техніках: графіка, акварельний та олійний живопис.

«Хочеться писати щось красиве, але стільки в нашому житті всякого такого, що не писати неможливо. Це картина – попередження, що може бути зі світом, якщо ми так безтямно житимемо далі», – розповідає художник Микола Жулінський.

«Різдво – це таке відчуття свята, народження нашого Спасителя, і ця робота цьому і присвячена. Тут конкретики немає, а є відчуття народження Спасителя, тут святителі, Богородиця, все це – такий собі збірний образ», – говорить художник Ігор Василевський.

За словами голови сумської організації Національної спілки художників України Івана Гапоченко, у виставці взяли участь як члени Спілки художників, так і ті, хто не входить до спілки.

«Запрошуємо всіх художників, що працюють більш-менш професійно. Проводили відбір робіт. У виставці беруть участь близько 30 художників і близько 40 робіт. Дехто з художників показали по дві роботи», – зазначив Іван Гапоченко.

Переглянути виставку в сумській галереї можна буде до 8-го січня.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: