У Тростянці затвердили бюджет

25.12.2020

Про це у Фейсбуці повідомила Тростянецька міська рада.

«БЮДЖЕТ ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА 2021 РІК ЗАТВЕРДЖЕНО!

Із змістовною доповіддю перед міськими депутатами сьогодні на позаплановому сесійному засіданні виступила начальник фінансового управління міської ради Альона Калініченко. Вона зауважила, що при складанні проєкту бюджету Тростянецької міської територіальної громади у першочерговому порядку враховано потребу в коштах на оплату праці, проведення розрахунків за комунальні послуги та енергоносії.

Фінансовий ресурс дохідної частини бюджету Тростянецької міської територіальної громади на 2021 рік обраховано сумі 289 мільйонів 81 тисяча гривень. У тому числі доходи загального фонду – 272 мільйона 614 тисяч гривень (з них офіційні трансферти 66 мільйонів 13 тисяч гривень), доходи спеціального фонду 17 мільйонів 166 тисяч гривень, бюджет розвитку 13 мільйонів 954 тисяч гривень.

Обсяг дохідної частини бюджету Тростянецької міської ради на 2021 рік (без офіційних трансфертів) складає 223 мільйони 643 тисячі гривень. Фінансовий ресурс, якщо порівнювати з очікуваним виконанням 2020 року, збільшено на 23,4%.

Основним джерелом надходжень загального фонду бюджету Тростянецької міської територіальної громади, як і в попередніх періодах, є податок на доходи фізичних осіб, що становить 60,1% від показника доходів загального фонду 202 року.

Надходжень вказаного податку заплановано у розмірі 124 мільйони 180 тисяч гривень, що в порівнянні з очікуваними надходженнями за 2020 рік більше на 25,9%.

Розрахунок прогнозованої суми плати за землю на наступний бюджетний період проведено у розрізі юридичних та фізичних осіб по земельному податку та орендній платі, що становить 41 мільйон 100 тисяч гривень, які збільшено у 2021 році на 12 мільйонів 630 тисяч гривень (44,4%).

Заплановане збільшення надходжень зумовлене проведенням інвентаризації земель Тростянецької територіальної громади, виготовленням та затвердженням нормативної грошової оцінки землі на земельні ділянки за межами населених пунктів, укладанням договорів оренди землі на земельні ділянки, які наразі використовуються без правовстановлюючих документів. Окрім того, планується провести земельні аукціони на земельні ділянки за межами населених пунктів.

У зв’язку із переходом до комунальної власності земель сільськогосподарського призначення, в 2021 році буде здійснена робота по приведенню у відповідність договорів оренди на зазначені земельні ділянки щодо збільшення розміру орендної плати відповідно до рішення Тростянецької міської ради «Про затвердження Положення про стягнення плати за землю на території Тростянецької міської ОТГ з 01.02.208 року».

З повним текстом рішення Тростянецької міської ради «Про бюджет Тростянецької міської територіальної громади на 2021 рік» можна буде ознайомитися на офіційному веб-порталі міської ради», — повідомили у міській раді.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: