Держслужба якості освіти в Сумській області прокоментувала мовний скандал у школі

25.12.2020

Не так давно у Глухові спалахнув скандал у школі №3 через російську мову та скасування святкового ранку до Дня святого Миколая, про що поскаржилася мати першокласника у соцмережі. Жінка стверджувала, що вчителька примушувала її сина співати пісню на заході російською мовою, а після відмови – і зовсім позбавила всіх дітей свята, скасувавши захід, щоб “покарати дитину і його маму і нацькувати на них весь інший клас”.

Така розповідь Аліси Ковальової викликала в мережі цілий шквал гнівних коментарів, і чимало користувачів інтернету накинулися з критикою на вчителя і влаштували педагогу “лінчування”. Незабаром після інциденту від адміністрації школи з’явилася офіційна відповідь, викладена на сторінці в Facebook. А згодом і низка відеосюжетів від різних ЗМІ з поясненням конфліктної ситуації від директора, вчительки та начальниці відділу освіти.

В Управління Державної служби якості освіти у Сумській області на запит журналістів hlukhiv.info повідомили, що за даним фактом направлено листи до Глухівської міськради та Глухівської ЗООШ № 3 про невідкладне надання відповідної інформації та документів для спростування або підтвердження зазначеного факту: “У зв’язку із значним поширенням у засобах масової інформації, соціальній мережі Facebook інформації про факти використання у Глухівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3 Глухівської міської ради під час святкових заходів пісень російською мовою, їх популяризації поміж здобувачів освіти молодших класів, у межах повноважень управління Державної служби якості освіти у Сумській області з метою забезпечення реалізації норм законодавства щодо застосування державної мови в освітньому процесі (ст. 5 Закону України « Про повну загальну середню освіту», ст. 7 Закону України «Про освіту», ст. 21 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної») направлено листи до Глухівської міської ради та Глухівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Глухівської міської ради про невідкладне надання відповідної інформації та документів для спростування або підтвердження зазначеного факту. Відповідь до теперішнього часу не надійшла.“, – прокоментували в Управлінні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: