Як на Сумщині зустріли політв’язня Шумкова?

25.12.2020

На прикордонному пункті Бачівськ, що на Сумщині, близько 40 осіб зустріли політв’язня Кремля Олександра Шумкова родом із Херсона, якого звільнили 24 грудня. Про це Суспільному розповів адвокат Шумкова Олексій Барановський.

«На прикордонному пункті Бачівськ Олександра Шумкова зустрічають близько 40 осіб з прапорами України та Правого сектора. Чекають родичі — мати, тітка і дід, а також представники Військової прокуратури, які збираються видати Шумкову припис з’явиться до військової частини в Херсоні, в якій він числився на момент викрадення з території України», — сказав Барановський.

Шумков

За його словами, родичі Шумкова вважають, що до його незаконної передачі в Росії «можуть мати відношення корумповані військові чиновники Херсона» і його повернення в місто «нині може бути для Олександра небезпечним». Шумков має з’явитися у військовій частині, але його родичі цього бояться.

«У зв’язку з цим вже йдуть консультації з адвокатами та народними депутатами України, як краще вчинити в даній ситуації», — додав адвокат.

Також Барановський надав Суспільному фото, на якому матір Шумкова та представник військової прокуратури чекають на політв’язня.

Матір Шумкова і представник військової прокуратури

Також на Шумкова чекала його тітка Людмила Шумкова. Вона розповіла, що родина не бачилася з Олександром з 2019-го року.

Тітка Шумкова

Також на зустріч приїхав дідусь Олександра. Крім того, на нього чекали близько 20 представників «Правого сектору» і представник уповноваженої з прав людини Ігор Мазур Олександр Шумков зник у серпні 2017-го року.

Раніше Шумков служив у Збройних силах. За місяць мати дізналась, що він у Російської Федерації та перебуває у Брянському СІЗО. Шумкову закидали участь у діяльності екстремістської організації (йдеться про «Правий сектор») і блокаді Криму. Суд країни-агресора засудив його до 4 років за ґратами.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: