Шосткинці скаржаться на велику кількість ДТП через погане освітлення доріг

25.12.2020

У Шостці засідання Офісу розвитку громад було присвячено питанню освітлення міста. Особливо це актуально нині, коли темніти починає вже о 16-тій годині. Погане освітлення становить небезпеку для громадян, особливо на пішохідних переходах. Де вже з’явилось освітлення, а де його появу планують у наступному році — передає ШосткаNews.City.

Координатор Офісу розвитку громад Андрій Сурай зазначив, що питання освітлення вулиць, особливо в осінньо-зимовий період питання актуальне і про це красномовно свідчить петиція, яка набрала необхідну кількість голосів шосткинців на сайті петицій за дві доби, хоча на голосування відводиться 90 днів. Маргарита Яковлева, автор петиції про освітлення вулиць Шостки розповіла, чому саме цю пропозицію вирішила подати на платформу електронної демократії.

— Ми майже щодня чуємо в новинах, що десь збили пішохода, такі випадки мають місце в Шостці, особливо коли приходить осінь. Тому ми і створили петицію, яка за 27 годин набрала 200 потрібних голосів

Катерина Фомичова, голова ГО «Шостка-Авто» говорить, що водії часто нарікають на погане освітлення проїжджої частини, яке нерідко стає причиною аварій у темну пору.

— Як тільки трапляється ДТП у місті, одразу у коментарях водії пишуть у групі «Шостка авто», що погана видимість, що людей на дорозі не видно, особливо на пішохідних переходах.

Пані Катерина зауважила, що автомобілісти звертались в Управління Житлово-комунального господарства з приводу освітлення кругу на перехресті вулиць Марата, Знаменська, Кожедуба, Чернігівська і нині ця ділянка міста освітлена найяскравіше. Директор КП «Шостка Міськсвітло» Олександр Єпик розповів, що там у центрі було встановлено 5 світлодіодних прожекторів потужністю 200 Вт. Торкнувся пан Олександр і проблеми освітлення пішохідних переходів.

— Тиждень чи два назад ми завершили встановлення 18 світлодіодних світильників на пішохідних переходах на перехресті вулиць Мира і Марата, біля круга по вулиці Знаменській, по вулиці Короленко біля Краєзнавчого музею, на вул. Свободи біля поліклініки №4 (колишня жіноча консультація), на вул. Депутатській. Їх потужність 150 Вт по дві три лінзи.

Олександр Анатолійович зазначив, що в цьому році був змінений підхід до освітлення вулиць.

— Якщо раніше ми ставили і запалювали ліхтарі через один, то тепер усі. Так робили в цьому році в Локотському мікрорайоні й на Капсулі. Тому я переконаний, що ми покращуємо картину освітлення міста.

Директор КП «Шостка Міськсвітло» розповів, яка ділянка міста у наступному році буде з новими ліхтарями.

— У наступному році вже підготовлений проєкт вуличного освітлення вздовж залізної дороги, що йде поруч із коледжем. Там вздовж забору буде розміщено 12 нових опор і будуть нові світлодіодні ліхтарі.

Також у планах встановлення світлодіодних ліхтарів потужністю 200-250 Вт від ринку і до типографії по всій вулиці Свободи. Також буде покращено освітлення усіх пішохідних переходів на цій ділянці дороги.

Варто зазначити що світлодіодні лампи значно економлять електроенергію. Як проінформував пан Олександр такі світильники вартують від 4000 гривень. 30 світлодіодних ліхтарів скоро з’явиться у с. Погребки.

Олександр Єпік повідомив, що ліхтарі у місті вмикаються за програмою у зазначений час і цей час можна регулювати в залежності від потреби. Також підіймати питання, що іноді ліхтарі закривають крони дерев, і тому гілки частково потрібно обрізати. Представник велоспільноти Павло Рибаков зазначив, що особливо темно подалі від центру. Андрій Сурай запропонував на прикладі вулиці Миру поекспериментувати з освітленням.

Представники громадськості виступили з пропозицією висвітлювати діяльність КП «Шостка Міськсвітло» для широкого загалу чи через сайт Шосткинської міської ради, чи через сторінку Фейсбук Управління ЖКГ.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: