Дружина жителя Сумщини, якого збила насмерть працівниця міськради, просить об’єктивного розслідування

27.12.2020

Олена Суходуб, чоловік якої загинув 19 грудня у аварії в селі Штепівка Лебединського району, через соцмережу звернулася до голови Лебединської громади Олександра Бакликова. Вона вимагає відсторонити від роботи водійку авто, яка працює у Лебединській міськраді, задля забезпечення об’єктивного розслідування ДТП.

За словами Олени Суходуб, водійка Chevrolet Aveo Євгенія Гнатюк рухалася селом на великій швидкості, розмовляючи телефоном, через що і не впоралася з керуванням. Після прибуття на місце ДТП з авто зник відеореєстратор. Свідки, які бачили факт розмови по мобільному телефону за кермом, досі не допитані, повідомляє Олена Суходуб.

«Шановний наш міський голова Бакликов Олександр Миколайович! Зверніть, будь-ласка, увагу на свої кадри. Мені здається що це Вас характеризує як не дуже порядну людину», – звернулася Олена Суходуб до міського голови Лебедина.

Мер Лебедина Олександр Бакликов відповів на звернення в соцмережі: «У нашій громаді 44 тис. населення, близько 15 тис. із них у тій чи іншій мірі мені підпорядковані у різних службах та установах. Я не можу знати подробиць життя кожного з них, у т.ч й про ті пригоди які з ними трапляються. Так само і про Гнатюк. Кожен сам (у т.ч я і Ви) відповідає за свої вчинки. По відношенню як до кожного з них, так і до всіх інших громадян, я можу діяти виключно в межах законів України та повноважень міського голови. Слава Богу ми живемо не у 1937 році, коли розстрілювали без суду та слідства. Я не був свідком того трагічного ДТП, у якому загинув Ваш чоловік. Я не суддя і не можу вирішувати, хто винен, а хто ні. Втручатись у справу, тиснути на поліцію чи когось «відмазувати» я не буду. Я цього ніколи не робив і у данному випадку теж не буду. Але я не можу звільняти чи приймати людей на роботу на свій розсуд, порушуючи закони, інакше ми повернемося до сталінських репресій. І що Вам чи Вашій родині дасть її звільнення? Ще раз наголошую — я міський голова, а не суддя!».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: