У Глухівському відділі освіти відновили роботу методкабінету, щоб знову його ліквідувати

27.12.2020

На останній сесії міськради депутати відновили роботу методичного кабінету в якості структурного підрозділу відділу освіти, щоб… знову його ліквідувати. Таку процедуру довелося провести на виконання рішення Глухівського міськрайонного суду, оскільки працівників звільнили з порушенням законодавства.

«На вересневій сесії депутати минулого скликання, незважаючи на застереження про можливі наслідки, зняли з порядку денного питання про створення Центру професійного розвитку педагогів, але проголосували за ліквідацію методкабінету. Працівників повинні були попередити за два місяці. Ці терміни не дотримали: 18 вересня прийнято рішення, а 1 жовтня методкабінет ліквідовано», — пояснила секретар міської ради Людмила Васянович, яка на час ліквідації займала посаду начальника відділу освіти.

4 із 6 працівників подали до суду й виграли. Тому на сесії 16 грудня було відновлено роботу методкабінету до 17 лютого 2021, щоб провести процедуру згідно з Кодексом про працю. У той же день людей попередили, їм повинні виплатити по 25 тис. компенсації. Вони отримали пропозицію взяти участь у конкурсі на нові посади в центрі.

Центр професійного розвитку педагогічних працівників запрацює вже з 4 січня. Він буде окремою юридичною особою, але обслуговуватися бухгалтерією відділу освіти. Також відділу освіти делеговані повноваження проводити конкурс на посади в цьому Центрі. У кінці лютого обиратимуть трьох консультантів і психолога. На сесії затвердили на посаді директора Тетяну Каганцову, яка виграла конкурс.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: