На Сумщині нелегальний лісоруб намагався відкупитися від поліції

28.12.2020

Під час несення служби по забезпеченню безпеки дорожнього руху, співробітники сектору реагування патрульної поліції Сумського райвідділу біля села Мар‘ївка помітили у лісосмузі автомобіль ВАЗ-2101 та чоловіка біля нього. Вирішили перевірити, що ж він там робить. А коли під’їхали, побачили кілька свіжих пеньків, що залишилися від берез та кленів. На запитання, хто це зробив, чоловік зізнався, що це він учора спиляв дерева, а зранку приїхав машиною, щоб перевезти додому. Розуміючи, що за вчинене доведеться відповідати, 43-річний правопорушник вирішив «домовитися» з поліцейськими, щоб ті «закрили очі» на незаконний поруб деревини, і запропонував їм гроші у сумі 1000 гривень.

Правоохоронці відреагували відповідно: доповіли про цей факт керівництву райвідділу та викликали на місце слідчо-оперативну групу, яка задокументувала спробу дачі неправомірної вигоди.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Зловмисникові загрожує штраф або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Крім того жителю Сумського району ще доведеться відшкодовувати збитки, завдані природі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: