На Сумщині начальник відділу освіти здивував депутатів «словарним запасом»

29.12.2020

Про це у Фейсбуці розповіла депутат Білопільської міськради Наталія Калініченко.

Перша сесія міськради, за словами обраниці, була, як завжди, надзвичайно насиченою, але за всі попередні каденції депутатка не чула такої словесної «фривольності» у виступі представників освіти.

«Була сесія Білопільського міськради. Я мовчу про 70 питань, про реорганізацію установ, купу статутів, про Програми, про технічні питання, про бюджет — все, що падає на голови депутатів в останні дні.

…Я займаюся волонтерсько-громадською роботою як депутат вже три скликання, одинадцятий рік. Всяке було, все доводилося чути і бачити: і в районній раді, в і обласній. Але вчора під час обговорення бюджету, а саме в частині виділення коштів на навчальні заклади, ще точніше — на управління освіти, у депутатів виникли зауваження. Це можна побачити https://www.facebook.com/Bilopillya.City/videos/184654530041247/ на відео з 15-ї хвилини.

Так ось, на зауваження депутатів з приводу, на їхню думку, великої кількості працівників в штаті управління освіти (22 в штатному розкладі) начальник Білопільського відділу освіти Руслан Прейс порадив «не плутати педалі»… Я-то, звичайно, бачила і чула всякого роду хамство на різних рівнях. Але щоб ось так… на сесії… керівник освіти… депутатам в прямому ефірі… Я сама педагог і, можливо, як ніхто, розумію ситуацію. Але замість конструктиву і співробітництва мені та іншим депутатам радять «не плутати педалі». Тепер доведеться вивчити більш детально і освітній бюджет, і кадрові призначення, і всі витрати на освіту не тільки в Білопільський ОТГ, але і в інших. І порівняти. Ну, щоб не плутати… », — написала Наталія Калініченко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: