Як зміниться приймальне відділення Шосткинської ЦРЛ після ремонту?

29.12.2020

Приймальне відділення у Шосткинській ЦРЛ змінилось до невпізнання. Тут не лише зробили сучасний ремонт, прибудували окремий в’їзд для карети «швидкої», розширили кількість кабінетів, тут буде змінено сам підхід до надання медичної допомоги. Передбачені інфекційна палата, реанімація, міні операційна. А ще у новому році медики сподіваються отримати нове дороговартісне обладнання, передає shostkanews.city.

Триває модернізація приймального відділення Шосткинської центральної лікарні. Перше, що впадає в очі, – це прибудова. За словами головного лікаря Олега Штогрина, це сучасне розв’язання проблеми доставлення хворих.

— Будується прибудова, в яку заїжджає спеціальна медична допомога. Причому, в ній може перебувати два автомобілі одночасно. Адже буває і масове надходження хворих одночасно. Там будуть витримані потрібна температура, проведена вентиляція. Хворий вже не буде під дощем чи снігом.

Сюди будуть потрапляти хворі, яких доправила «швидкою» бригада екстреної медичної допомоги. Пацієнти, що звертаються самостійно, будуть потрапляти у приймальне відділення через центральний вхід, де буде розташований ресепшн.

Ремонт триває два місяці. Реалізується проєкт в рамках національної програми «Велике будівництво». На жаль, кошти були виділені із запізненням і тільки в жовтні розпочались усі роботи. Сподівання на те, що модернізація закінчиться до кінця року, не виправдались в силу об’єктивних причин. Не надійшла повна сума обіцяних коштів. Об’єкт готовий десь на 95%.

Зміни, дійсно, вражають, коли слідуєшь за лікарем по коридору приймального відділення:

— Там тепер буде окремо реанімаційна палата, і дуже важкого хворого не будуть підіймати в реанімацію, а прямо на першому поверсі надаватимуть допомогу. Іноді поступають хворі із незрозумілим діагнозом, або діагнозів декілька.

Тому там передбачено декілька палат з функціональними ліжками. Пацієнт там зможе перебувати протягом доби. За цей час йому нададуть і лікувальні, і діагностичні процедури

Це дуже зручно, адже на першому поверсі розташовані рентген — кабінет, УЗД, кабінет фіброгастроскопії. Але це ще не всі кабінети, які запрацюють у модернізованому приймальному відділенні.

— Буде розгорнута мала операційна, нові оглядові кімнати, кімнати для персоналу, навіть збільшена кількість туалетів, один з яких пристосований для людей з інвалідністю.

Тут все продумано: і маніпуляційний кабінет, і перев’язувальний. Передбачена палата інфекційна, куди хворий буде потрапляти через окремий вхід. Також буде палата для «буйних» пацієнтів, які можуть наражати себе, медичний персонал або інших пацієнтів на небезпеку.

Ще планується – новий комп’ютерний томограф. Він буде розташований у кабінеті, де раніше був рентген-апарат, який після 15 січня переїде у поліклініку №4.

Окрім того, в наступному році з’явиться новий УЗД-апарат експертного класу, який буде працювати у приймальному відділенні. Буде збільшено кількість працівників, тому що обсяг роботи значно зросте. Варто зазначити, що приймальне відділення належить до другої ланки медичної допомоги. Попри незавершений ремонт, у святкові й вихідні дні лікарі приймального відділення будуть працювати, і вся необхідна медична допомога буде надаватися.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: