Сумчани просять облаштувати світлофор на аварійному перехресті

30.12.2020

Встановити світлофор на перехресті вулиці Г. Кондратьєва і вулиці Лебединська, біля обласної дитячої стоматологічної лікарні, просить автор електронної петиції Дмитро Юрченко.

«Мешканці району, який швидко збільшується за кількістю проживаючих сімей, звертаються за допомогою у вирішенні нагальної проблеми. Зі збільшенням населення зростає і кількість автовласників, що в свою чергу спричиняє велику кількість аварій на перехресті вулиці Герасима Кондратьєва та поворотом на вулицю Лебединська, біля Обласної дитячої стоматологічної лікарні, що є зрозумілим та логічним. Проте, рух на даному перехресті залишається нерегульованим: перехрестя обладнане лише пішохідними переходами. За останній час на пішохідному переході від зупинки «Сумський Національний Аграрний Університет» до супермаркету «АТБ» відбулося декілька ДТП з серйозними наслідками.

Виникає необхідність забезпечити належний рівень безпеки мешканців мікрорайон. Особливо гостро стоїть питання безпеки дітей, які відвідують школу №1 та дитячий садок №5, приїздять на лікування до обласної дитячої стоматологічної лікарні, студентів, котрі навчаються у Сумському державному аграрному університеті.

Пропонуємо вирішити питання шляхом встановлення світлофора на даному перехресті. Хочемо зазначити, на подану в 2016 році петицію (https://cutt.ly/eh8Mhcd) було отримано відповідь: «Повідомляємо, що згідно з інформацією проведеного аналізу Управління патрульної служби м. Суми не заперечує щодо встановлення світлофорного об’єкта по вул. Г.Кондратьєва, 181».

У зв’язку з тим, що титульним списком кошти на встановлення світлофору за даною адресою на 2016 рік не передбачено, управління звернулося до планово-бюджетної комісії та комісії по ЖКГ з проханням включити даний світлофор до титульного списку.

Таким чином, згідно з протоколом №24 засідання планово-бюджетної комісії від 21 липня 2016 року, було підтримано питання виділення 600 000 грн на виконання комплексу робіт по будівництву світлофору на пішохідному переході в районі Сумської обласної дитячої клінічної поліклініки по вул. Г. Кондратьєва, 179 у бюджеті 2017 року». Проте, кошти не були виділені та світлофор не було встановлено.

Просимо Вас встановити світлофор у 2021 році», — пише сумчанин.

Початок збору підписів — 29 грудня 2020 р. До кінця збору підписів залишилося 44 дні. Наразі зібрано 111 підписів із 250 необхідних.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: