Прокуратура направила до суду обвинувальний акт на двох посадовців із Сумщини

30.12.2020

Шосткинською місцевою прокуратурою затверджено та 29 грудня 2020 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно вже колишнього директора Управління житлово-комунального господарства та виконувача обов’язків директора Комунального підприємства міської ради, злочинні дії яких завдали державним інтересам матеріальної шкоди на суму майже 600 тис. грн (ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, 17 грудня 2018 року між вказаними особами та товариством з обмеженою відповідальністю укладено трьохсторонній договір на капітальний ремонт автогідропідйомника на базі автомобіля «ЗІЛ 130». Вже 20 грудня, достовірно розуміючи, що роботи по об’єкту виконані не в повну обсязі та не підлягають прийняттю, на той час начальник Управління підписав акт виконаних робіт, складений директором товариства. Свій підпис також поставив виконувач обов’язків директора Комунального підприємства. Відтак на рахунок товариства перераховано 594 510 грн бюджетних коштів у якості повної оплати за нібито виконану роботу.

Однак відповідно до проведеної експертизи автогідропідйомник на базі автомобіля «ЗІЛ-130» знаходиться в технічно несправному та непрацездатному стані, оскільки капітальний ремонт взагалі не був проведений. Досудове слідство стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю, яке нібито виконувало ремонтні роботи, триває. Протиправну діяльність осіб викрито кримінальною поліцією Шосткинського відділу поліції ГУ НП в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба Сумської обласної прокуратури

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: