Обласні депутати передали перинатальному центру теплі пледи та обігрівач

30.12.2020

До Сумського обласного перинатального центру передали 30 комплектів дитячих пледів та обігрівач. Такий подарунок в переддень новорічних свят зробили новонародженим мешканцям Сумщини депутати від «Опозиційної платформи – За життя».

«Треба дбати про збереження тепла дітей із перших хвилин появи на світ. Адже маленький організм повинен витрачати свою енергію на зростання і швидкий розвиток, а не на зігрівання. Тому ми вирішили напередодні новорічних свят подарувати  частинку нашого тепла новонародженим дітям. Від «Опозиційної платформи – За життя» дякуємо всім мамам, які у наш непростий час народжують дітей. Бажаємо їм здоров’я і добробуту», – сказав під час передачі подарунків голова регіональної організації ОП-ЗЖ Олександр Стрельченко.

Нині у Сумському обласному перинатальному центрі перебуває 85 дітей, а з початку року, розповідає директорка закладу Марина Кузьоминська, на світ тут з’явилось 1848 немовлят, з яких 48 двієнь. Керівниця центру каже, що такий подарунок дуже на часі, бо теплі пледи необхідні малечі, аби їм було комфортно перебувати у лікарні. Особливо тим діткам, яких виписують додому через 5 або більше діб.

Завідуюча відділенням інтенсивної терапії новонароджених Юлія Тресницька додає: «Для новонароджених діток дуже важливо, аби вони не відчували гіпотермії у перші дні свого життя. Ми маємо дотримуватися теплового ланцюга і дбати про здоров’я малюків. Для нас це дуже важливо».

У перинатальному центрі діти проводять перші дні свого життя, і умови для появи на світ мають бути належні, кажуть депутати. Тому за можливості навідуються до закладу із допомогою. Наприклад, рік тому висадили тут 77 кущів троянд, а нещодавно зробили освітлення.

Депутат Сумської обласної ради від ОП-ЗЖ Дмитро Єфіменко говорить, що біля приймального відділення повинно бути гарне освітлення, бо саме туди і вдень, і вночі привозять породіль. «Ми, як депутати, мусимо дбати про заклад, у якому дають життя новонародженим жителям області. Тому намагаємося створити їм та їхнім батькам комфортні й сучасні умови перебування у перинатальному центрі», – зазначив політик.

Та все ж  потреба закладу значно більша, говорить Олександр Стрельченко. Необхідно придбати нові апарати УЗД, сучасне обладнання для допомоги передчасно народженим немовлятам, відремонтувати палати і операційні.

«Ми будемо переглядати у першому півріччі обласний бюджет, упевнений, що ми передбачимо у змінах до фінансового документу і кошти на придбання медобладнання для полового будинку», – наголосив Олександр Стрельченко.

everyday.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: