Військові 58-ї бригади пройшли перший вишкіл з інструкторами НАТО

30.12.2020

Від початку листопада 58 бригада, яка дислокується у Конотопі, проходила підготовку з інструкторами країн НАТО. Це відбувалося в межах програми JMTG-U у Міжнародному центрі миротворчості й безпеки на Львівщині.

Перше в практиці бригади навчання з іноземцями тривало два місяці. Тренування та вишкіл проходили всі підрозділи 58 ОМПБр. Заняття відбувалися з використанням системи імітаційного моделювання бойових дій типу JCATS – з елементами антитерористичної операції на ділянці для боїв в умовах міської забудови, передає  konotop.city.

Серед завдань тренувань – планування наступу, управління підрозділами бригади у ході наступальної операції, бій частиною сил в оточенні та відхід, атака з бойовою стрільбою в урбанізованій зоні та на лісистій місцевості.

Керівником навчань був заступник командувача військ оперативного командування «Північ» генерал-майор Олексій Оцерклевич. Радники з держав-членів НАТО співпрацюють з військовими бригади та інформаційно підтримують українських інструкторів, зазначають у Службі зв’язків з громадськістю ОК «Північ».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: