У Сумах помер колишній директор технікуму

31.12.2020

30 грудня на 82 році пішов із життя колишній директор Сумського технікуму харчової промисловості НУХТ (нині ВСП «Сумський фаховий коледж НУХТ») Лутаєнко Володимир Іванович.

Володимир Іванович пройшов славний життєвий шлях. Він народився 1 жовтня 1938 року в с.Піски Буринського району Сумської області в простій сільській родині. Після закінчення школи вступив до Сумського технікуму цукрової промисловості за спеціальністю «Технік-технолог хлібопекарського виробництва», який закінчив з відзнакою у 1960 році. Вищу освіту отримав у Воронезькому технологічному інституті за спеціальністю «Інженер-механік харчових виробництв».

Після закінчення інституту працював у Сарапульському технікумі харчової промисловості викладачем спецдисциплін.

З 1970 року Лутаєнко В.І. працював у Сумському технікумі цукрової промисловості на посаді заступника директора з навчальної роботи, а з 1979 по 2008 рік директором навчального закладу, який на той час було перейменовано у Сумський технікум харчової промисловості.

Володимир Іванович — людина, якій властиві висока відповідальність і відданість своїй справі, компетентність, прагнення до нового, передового, непримиренність до консерватизму у будь-якому його прояві. Саме це дозволило йому забезпечити ефективне керівництво навчальним закладом, підтримувати тісну співдружність навчання з виробництвом. Під його керівництвом значно зміцнилася навчально-матеріальна база технікуму, переобладнано всі навчальні кабінети і лабораторії. У 2008 р. збудовано перехід, який з’єднує головний навчальний і лабораторний корпуси.

У 1980 та 1982 рр. технікум було визнано навчальним закладом зразкового стану, гуртожиток – кращим. З 1984 по 2003 рр. технікум – базовий серед навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Сумської області. Велика робота проведена В.І.Лутаєнком як головою Ради директорів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Сумської області.

У педагогічному доробку Володимира Івановича – педагогічне звання «Викладач-методист», викладач вищої категорії. За сумлінну багаторічну працю на ниві виховання підростаючого покоління його нагороджено орденом «Знак Пошани», знаком «Відмінник освіти України».

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: