Сумчанка зняла різдвяний фільм про екоялинки

31.12.2020

Сумчанка Альона Гайдукова зняла короткометражний еко-різдвяний фільм A CHRISTMAS QUARREL («Різдвяна суперечка»). Про всі подробиці зйомок вона розповіла у Фейсбуці.

«Своє 30-ліття я вирішила відсвяткувати по-особливому — виділити два дні і зняти короткометражний фільм. Цей проект виношувався уже давно. Ідея належить Vlad Haidukov, він її вигадав ще пару років тому, але за цей час і до фінального результату вона значно змінилась. Однак її серце лишилось тим самим.

На початку грудня я переживала, що не було снігу. Потім сніг з’явився, але не було до кінця зрозуміло, хто буде героєм. Це міг бути один чоловік, або ціла родина. У нас були варіанти, але остаточно запропонувати ролі я все ще нікому не могла. Потім була страшна ожеледиця — теж не зручно, не на часі, лінь.

Час ішов і мені здавалось, що в цьому році я знову не встигну реалізувати цей проект. Фоново ця думка крутилась в моїй голові, але коли я усвідомила, що вже за кілька днів мій День народження, а за ним і Різдво, мені стало так сумно, так образливо, так хотілось зробити те, що насправді в моїх силах, що я не втрималась і пізно ввечері зателефонувала Сапун Таня (Sapun Tanya), із проханням допомогти разом із Oleg Reshetov у цій справі. І… вони одразу ж погодились.

Дату теж визначили досить швидко. Я зрозуміла, що саме таким я хочу бачити свій особливий день, який ніколи не повториться, — 22 грудня 2020 року, один із найкоротших днів у році, до речі.

Daria Sapun і Aerial Olhovskiy, а також їхній песик Орлі, живуть за містом і, незважаючи на те, що ми давно дружимо, я в них ні разу не була. Особисто для мене це додавало неймовірної казковості всьому, що відбувається. Все я бачила вперше, хоча напередодні Андрій провів для мене віртуальну екскурсію усіма локаціями. На місці вони активно готувалися до нашого приїзду. І ось цей день настав.

Про те, що День народження в мене було найкращим у житті, навіть розписувати не буду, це очевидно так. Сюрпризи тривали постійно і всі вони були виключно приємними. Родина підтримала мене в моєму виборі формату святкування, за що я безмежно вдячна Vlad Haidukov. Він також допомогав мені в написанні сценарію, який був створений ввечері напередні поїздки.

Два шалені зйомочні дні і ніч монтажу нон-стоп. Я вклалася в дедлайн і почуваюся щасливою. Це нереальний досвід, якого могло б не бути, якби у мене не було найкращих у світі друзів. Це досвід, який дав нам можливість доторкнутися до кіномистецтва сповна.

Але були і складнощі, про які, якщо хочете, я розповім в окремому пості. А зараз просто насолодіться нашою історією. Вона про Різдво, екологію, та найбільш — про людські стосунки. Отож, прошу любіть і жаловать — короткометражний еко-різдвяний фільм A CHRISTMAS QUARREL («Різдвяна суперечка») від HAIDUKOVA VIDEO & CO», — написала Альона Гайдукова.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: