На Сумщині посеред зими школу відключать від газу?

31.12.2020

Тростянецька РДА попросила відключити школу від газу. Відповідний документ оприлюднила на своїй сторінці Тростянецька міська рада.

«Як вам такий «подаруночок під ялинку» від відділу освіти Тростянецької райдержадміністрації для Станівської школи? Відключити газ навчальному закладу посеред зими!

— На мою думку, відділ освіти РДА вчинив, м’яко кажучи, неправильно. Адже відключати начальні заклади, лікарні у період опалювального сезону неможна. «Міськгаз», звичайно, виконував свою роботу у межах чинного законодавства, але… Усі ми чудово розуміємо до чого можуть призвести такі дії. Адже завтра, наприклад, якщо знизиться температура повітря до мінус п’яти – система опалення не витримає, розмерзнеться, і збитки матимемо колосальні, — коментує ситуацію профільний заступник міського голови Едуард Кучменко. – Зі свого боку на такі дії з боку Тростянецької РДА ми відреагували миттєво. Розіслали листи на підприємство «Сумигаз», уже провели зустрічі з його представниками, тобто, питання тримаємо на контролі. Але все одно раніше п’ятого січня воно не буде вирішене.

Нагадаю, що станом на сьогодні, 31 грудня, у «Міськгазі» абонентом, за яким числиться Станівська школа, є саме відділ освіти Тростянецької РДА. А от Тростянецька громада законодавчо опікуватиметься нею тільки з Нового року.

Четвертого січня у нас запланована зустріч з комерційним директором «Сумигаз» щодо якнайшвидшого вирішення даного питання. Але процедура, відразу скажу, не проста, треба отримати ще всі необхідні погодження. Сподіваюся, що в області нам підуть на зустріч, і відразу після новорічних свят газопостачання до сільської школи буде відновлено. А поки треба сподіватися на Божу ласку і теплу погоду, бо інакше – буде біда!», — повідомили у Тростянецькій міській раді.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: