На Сумщині затримали вуличного грабіжника

31.12.2020

Із заявою про пограбування в поліцію Шостки звернувся 52-річний місцевий мешканець. Чоловік розповів, що напередодні вночі, коли йому довелося пішки повертатися з гостей додому, він познайомився на вулиці з перехожим. Той попросив у нього цигарок, а так як він сам не палить, вирішив купити тому прохане у найближчий крамниці.

У подальшому між чоловіками зав’язалась розмова, яка закінчилась обіймами, нібито, у знак вдячності. Проте в якийсь момент заявник відчув у своїй кишені чужу руку. Коли зловмисник зрозумів, що його викрили, швидко вихопив мобільний телефон нового знайомого і втік. Потерпілий намагався переслідувати грабіжника, проте той виявився спритнішим.

Опираючись на опис зовнішності зловмисника, який надав поліцейським потерпілий, співробітники карного розшуку швидко встановили особу підозрюваного. Це виявився неодноразово судимий 46-річний житель Шостки, відносно якого слідчі поліції раніше вже направили на розгляд суду дев’ять кримінальних проваджень за крадіжки. Чоловіка розшукали, допитали і він зізнався у скоєному.

Мобільний телефон потерпілого правоохоронці у підозрюваного вилучили та повернули власнику. Щодо самого правопорушника відкрили чергове кримінальне провадження, цього разу — за ознаками ч. 2 ст. 186 «Грабіж» Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає від чотирьох до шести років позбавлення волі. Нині чоловік затриманий і перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, — повідомив відділ комунікації поліції Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: