Як працюватимуть у новорічну ніч сумські ресторани

31.12.2020

Новорічної ночі уряд дозволив ресторанам приймати відвідувачів до 7.00 попри карантинні обмеження. Як працюватимуть заклади у Сумах?

В одному з ресторанів 31 грудня скоротили робочий день на чотири години. У Новорічну ніч не працюватимуть, розповідає «Суспільному» керуюча рестораном Альона Іншина. Говорить: раніше таку можливість розглядали.

“Гостей, які звертались до нас з питанням, чи буде новорічна ніч, було досить багато. Оскільки далеко не всі хочуть зустрічати свято вдома. Але, швидше за все, подумали про наш персонал, який важко працював протягом всього року, і грудня у тому числі, тому нам важливо залишити працівників зі своїми родинами, щоб свято у них було повноцінним”, — сказала вона.

Заклад 31 грудня працює на доставку. Відвідувачів приймають до 18-ї години.

“Цей рік був складним як для гостей, так і для нас як для підприємства. Дуже великий плюс у тому, що ми вижили і продовжуємо працювати. Рік вплинув на роботу ресторану звичайно, гостей було менше якийсь проміжок часу, але грудень повернув все на свої місця”, — зазначає вона.

У цьому ж ресторані, який зазвичай працює вночі, гостей сьогодні чекатимуть з 22-ї години. Запланували для них розважальну програму.

“В новорічну ніч нам зробили такий подарунок під ялинку. Ми ним, звичайно, скористаємося з великим задоволенням, оскільки треба витягувати підприємство, треба платити оренди, комуналки, давати можливість людям заробити грошей і прогодувати родини. Тому ми працюємо”, — каже ресторатор Денис Полак.

І хоча, розповідає Денис, вартість залишилась на рівні 2019 року, попит відвідувачів зменшився.

“Ми втратили дуже багато в цьому році. Якщо в цілому взяти, розраховуючи на наш сегмент, то це десь 70%. У зв`язку з епідемією і з економічною кризою у людей фінансове становище не таке позитивне як було у попередні роки, тому ціни залишились на тому ж рівні в нас. Хоча вхідна вартість закупівлі товарів виросла, тобто маржинальність підприємства впала на 10-15%”, — розповідає він.

За словами Дениса, під час святкування дотримуватимуться усіх заходів епідбезпеки. Зал планують заповнити на відсотків 50-60%. Тих, же хто приходитиме після опівночі, пускатимуть, якщо будуть вільні місця.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: