Стало відомо, кого підозрюють у передачі 30 тисяч доларів депутатам Сумської міськради

01.01.2021

31 грудня стало відомо, кому прокуратура оголосила підозру в дачі хабаря депутатам Сумської міської ради попереднього скликання.

За інформацією Sumy.Today, мова йде про сумського бізнесмена Дениса Серещенка. 30 тисяч доларів США він, начебто, мав передати депутату Сумської міськради, який працює директором комунального підприємства “Міськводоканал”, Анатолію Сагачу.

У домовленостях про це, нібито, брав участь ще один депутат Сумської міськради минулого скликання, родич якого працює в органах прокуратури. Обидва депутати входили до фракції “Батьківщина”, яка є найбільшою фракцією у міській раді, і в минулому скликанні мала значний вплив на прийняття рішень.

За 30 тисяч доларів, начебто, депутати мали забезпечити позитивне голосування за передачу землі підприємствам, пов’язаним із Денисом Серещенком. Згадана земельна ділянка розташована в районі Сумсельмашу, неподалік ресторану “Вікінг”.

Отримати підтвердження цих даних у пресслужбі Сумської обласної прокуратури поки що не вдалося. Наразі є лише офіційний прес-реліз відомства, в якому значиться, що підозру оголосили одному з власників сумських підприємств і вирішується питання про вручення підозри іншим фігурантам цієї справи.

Що цікаво, за даними джерел, гроші, нібито, уже були передані восени 2020 року наприкінці каденції депутатів минулого скликання міськради, і передавали їх, начебто, на парковці перед «Міськводоканалом». Однак, про це правоохоронці дізнались, коли опрацювали матеріали негласних слідчих дій (прослушку), які проводились в інших кримінальних провадженнях.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: