Жителька Сумщини стала жертвою нестандартного інтернет-шахрайства

02.01.2021

Про шахрайство в поліцію Шостки повідомила 33-річна місцева жителька. Вона розповіла, що під час моніторингу Інтернету випадково натрапила на сайт «Єдиний компенсаційний центр повернення податку на додану вартість». На ресурсі жінка прочитала, що якщо заповнити запропоновану анкету, можна заробити до 75 тисяч гривень. Зацікавившись інформацією, вона виконала всі умови «згоди» : внесла у відповідні розділи свої особисті дані, номер мобільного телефону, дані своєї банківської картки – номер, строк її дії та cvv – код, що знаходиться на звороті фінансового документу. Потім почала відповідати на питання. Проте під час кожної її відповіді на сайті, на її мобільний телефон надходили повідомлення. У них пропонувалось підтвердити перерахунок різних сум, зазначивши секретний код з повідомлення від банку. Не розібравшись у ситуації, адже заявниця думала, що ці гроші зараховуються на її картку, жінка дев’ять разів ввела необхідну інформацію.

Лише пізніше вона зрозуміла, що гроші не зараховувались на її фінансовий рахунок, а навпаки, вона перераховувала свої гроші. Таким чином «подарував» аферистам майже 14 000 гривень.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: