У Сумах біля центральної міськлікарні облаштують стоянку

04.01.2021

Кілька тижнів тому медики Сумської ЦМЛ озвучили проблему, яка з’являється щодня через стихійну незаконну стоянку по сусідству. Припарковані біля ганку приватні авто заважають під’їжджати до медзакладу швидким. Але ж хворі — часто критичні, їм не можна ходити і їх потрібно транспортувати на носилках. Перед воротами лікарні є дорожній знак «В’їзд заборонено», але на нього не зажають, навіть не дивлячись на те, що штраф за невиконання цієї дії — 255 грн, пише shans.com.ua.

На грудневій сесії Сумської міськради депутат і директор ЦМЛ Валентина Домінас озвучила такий запит: «До мене як до депутата постійно звертаються жителі Сум з проханням облаштувати автостоянку на вул. 20 років Перемоги біля ЦМЛ. Територія перед фасадом медустанови з боку проїжджої частини постійно зайнята припаркованими автомобілями, крім того, зовсім поруч знаходиться зупинка громадського транспорту. Все це обмежує вільний доступ машин екстреної медичної допомоги до приймального відділення лікарні, створює незручності для городян — пацієнтів і відвідувачів лікарні. Прошу виправити ситуацію, розпланувати і обладнати зручну стоянку на вул. 20 років Перемоги». Депутатський корпус підтримав це звернення,  а мер Сум Олександр Лисенко зазначив, що проблем з ним бути не повинно: «Там є відповідна ділянка».

Нагадаємо, що змінити ситуацію перед міськлікарнею планували ще кілька років тому, під час ремонту дороги на 20 років Перемоги. Сподіваємося, цього разу у комунальних служб все вийде.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: