Сумчани шоковані платіжками за опалення і транспортування газу

04.01.2021

Сумчани активно обговорюють здорожчання тарифів на комунальні послуги, що для кожної сім’ї означає значне збільшення коштів, які доведеться сплатити за квартиру чи будинок. Так, екс-мер Сум Геннадій Мінаєв показав у Фейсбуці свою платіжку за транспортування газу і надзвичайно обурився, яким чином вартість послуги з доставки виросла на 50%.  Якщо ціна на газ формується з урахування європейського ринку, то вартість транспортуваня «блакитного палива» точно визначається в Україні.

«Ну, ладно, у меня 4 конфорки, из которых одна, максимум, две работают и то в минутах, не часах – семь с половиной кубов в месяц, а если индивидуальное отопление, а если частный дом?

Ну, ладно, цену газа типа на ойрохабах где-то в Нидерландах теперь берут. На каких, блять, на хабах берут цену транспортировки газа в Украине? Какие составляющая затрат увеличилась ЗА ГОД на 50%? На стоянки яхт Димона Фирташа в Монте-Карло и в Каннах так цена подскочила? Нет? А на что?» — написав колишній міський голова.

У коментарях містяни пишуть про вражаючі суми, які їм доводиться платити за опалення приватних будинків.

«Ну я за свой частный дом за декабрь заплатил 3440 грн! И доставка 260 с копейк», — ділиться Віталій Грива.

«я в невеликому приватному будинку в цей опалювальний сезон сплачую приблизно 4000 грн. на місяць ( з доставкою). Це при тому, що в минулому році закачано РЕКОРДНУ кількість ДЕШЕВОГО газу» , — коментує Сергій Тихенко.

«В 2013 я платила 300 грн за отопление, сейчас 3200», —  підкреслює різницю у платіжках Оксана Добронос.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: