На Сумщині «помолодшали» важкі випадки COVID-19

05.01.2021

Про це повідомляють медики Шосткинщини.

З початку пандемії по Шостці було зафіксовано понад півтори тисячі випадків захворювання на COVID-19. З них переважна більшість – це працездатне населення, віком від 18 до 64 років. І хоча у грудні рівень захворюваності дещо знизився, фахівці не радять розслаблятися. Чому – дізнавалися журналісти ШосткаNews.City.

У 2020-му році на Шосткинський міськрайвідділ Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України ліг великий та відповідальний обсяг роботи, спрямований на недопущення розповсюдження на території нашої громади коронавірусної інфекції. За словами завідувачки відділення організації епідеміологічних досліджень Світлани Красюк, спеціалісти лабораторного центру зокрема ведуть статистику хворих на COVID-19 та проводять профілактичні заходи в осередках інфікування.

За даними Шосткинського міськрайвідділу Сумського обласного лабораторного центру, з початку пандемії по Шостці, а також Шосткинському та Серединобудському районах було зафіксовано 1910 випадків коронавірусної хвороби. З них 27 чоловік померло, одужало – 1617 осіб. «Серед цих хворих – понад 80 медпрацівників та 59 дітей», — розповідає Світлана Красюк.

Суттєве зростання рівня захворюваності COVID-19 у нашому регіоні почалося у жовтні. Тоді було зареєстровано 176 інфікованих осіб. А вже у листопаді їх кількість зросла до 883-х випадків.

У грудні захворіла 691 людина. Відтак, ми маємо незначне зменшення рівня захворюваності. Така тенденція спостерігається по всій Україні

На думку Світлани Красюк, це може бути пов’язане зі святковими вихідними, під час яких скоротилася кількість проведених тестувань, а також відвідувань людьми медичних закладів. «Тому нову статистику ми матимемо дещо пізніше», — додала вона.

За припущеннями пані Світлани, рівень захворюваності буде або нижчим, ніж у попередньому місяці, або залишиться незмінним. Також вона наголосила, що останнім часом важко переносять хворобу не лише літні люди, а й 25-річні чоловіки та жінки, чого раніше не було.

Втім, тенденція щодо летальності випадків не змінилася. Помирають переважно люди, які мають супутні хвороби – гіпертонію, цукровий діабет та інші недуги, а також вік 65+, говорить Світлана Красюк. Переважна більшість тих, хто вже перехворів на коронавірус – це працездатне населення, віком від 18 до 64 років. 337 осіб із 1910, які перенесли COVID-19, – це люди старші 65-річного віку. Пані Світлана наголошує – зниження показників захворюваності на коронавірусну інфекцію можливе. У першу чергу – за рахунок дотримання населенням усіх протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, за 4 січня в області підтвердили лише 59 нових випадків COVID-19. У той же час лікарі говорять, що жителі Сумщини стали менше звертатися до лікарень із симптомами COVID-19.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: