Як працюватиме сумський суд під час локдауну?

06.01.2021

Зарічний районний суд м. Суми нагадує, що 9 грудня 2020 року на черговому засіданні КМУ було прийнято постанову «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Відповідно до постанови № 1236 на всій території України продовжено карантин до 28 лютого 2021 року. Перелік обмежень, які будуть під час карантину наведено у пункті 2 Постанови.

З 8 по 25 січня 2021 року запроваджується так званий «локдаун». Додаткові заборони до обмежувальних протиепідемічних заходів на цей період передбачені пунктом 3 Постанови.

Як працюватиме Зарічний районний суд м. Суми під час локдауну?

Законодавством України визначено, що робота суду не може бути припинена. Судді та працівники апарату Зарічного районного суду м. Суми продовжуватимуть працювати за звичним графіком для забезпечення кожному доступу до правосуддя.

«У суді дотримуються всіх карантинних вимог та регулярно проводять дезінфекцію приміщень.

Ми ж в свою чергу закликаємо Вас, шановні громадяни, не нехтувати правилами поведінки та певними обмеженнями, що встановлені на період карантину:

якщо у Вас є ознаки гострої респіраторної хвороби – утримайтеся від візиту до суду та не наражайте на небезпеку інших громадян;

в приміщенні суду дотримуйтеся безпечної соціальної дистанції (1,5 – 2 метри);

пам’ятайте про заборону перебування у приміщенні суду без маски чи респіратора;

на першому поверсі суду, біля посту охорони, Ви можете скористатися дезінфектором для рук;

І не забувайте, що звернутися до суду та отримати відповіді на запитання, що Вас цікавлять, можете навіть не виходячи з дому, використавши альтернативні шляхи звернення до суду:

підсистему Електронний суд (зареєструватися можливо за посиланням https://id.court.gov.ua);

електронну пошту inbox@zr.su.court.gov.ua;

пошту (суд знаходиться за адресою вул. Академічна, 13, м. Суми);

телефон (телефонний довідник суду є нашому сайті за посиланням https://bit.ly/38I3gYm);

чи навіть взяти участь у відеоконференції поза межами суду.

У тому числі з метою уникнення контактування осіб між собою на першому поверсі приміщення суду встановлено спеціальну скриньку, в якій відвідувачі можуть залишити позовні заяви, клопотання по справам, заяви та інші документи, що стосуються розгляду справ, які в подальшому будуть зареєстровані та опрацьовані.

Будьте мудрими — потурбуйтеся про своє здоров’я та рідних! І пам’ятайте, що безвідповідальність може призвести до вкрай негативних наслідків.

І не забувайте, що для зручного користування ми зібрали в одному розділі усі публікації про роботу Зарічного районного суду м. Суми в період карантину, а також результати та статистику розгляду справ про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за порушення правил карантину.

Нагадуємо, що завдяки сервісу EasyCon Ви зможете потрапити на відеоприйом до керівництва суду онлайн, навіть перебуваючи вдома», — повідомляє Зарічний районний суд м. Суми.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: