У Сумському художньому музеї відзначили день народження засновника

06.01.2021

У Сумському обласному художньому музеї провели журнал спогадів «Світлими стежками пам’яті» до дня народження засновника, першого його директора Никанора Харитоновича Онацького (1875-1937), який відзначається за новим стилем 9 січня.

Головною подією заходу став щойно виданий науковий альбом-монографія «Никанор Онацький: Ідентифікація» з архівом плідної творчості художника «розстріляного відродження» Сумського видавництва «Триторія». Протягом спілкування наукові співробітники музею озвучили монологи-спогади дружини та молодшої дочки Никанора Онацького, літературні твори та поезію. Відвідувачів ознайомили з графічними, живописними роботами художника. Відбулася віртуальна подорож на його батьківщину в селище Хоменкове Липоводолинського району. Фінальним акордом заходу, який викликав приємні враження у глядачів, стала демонстрація особистого етюдника з фарбами і пензлями Никанора Онацького.

Організованою зустріччю вшанували світлу пам’ять художника і громадського діяча, висловили нащадками подяку за створення мистецького закладу, ім’я якого залишиться в історії краю.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: