Суми збудують полігон ТПВ за 80 мільйонів

07.01.2021

6 січня міський голова Сум розповів про ситуацію з новим полігоном ТПВ, який місто збирається почати будувати в цьому році. «У той же час ми розраховуємо на будівництво сміттєпереробного заводу. Є інвестор, — заявив він. — Але коронавірус стримує багато сфер діяльності. Однак, що стосується безперебійного надання послуги з вивезення ТПВ та їх захоронення, ми рухаємося у двох напрямках — завод і будівництво полігону на виділеній земельній ділянці. У минулому році ми підготували всі документи. У цьому запланували виділити на полігон 38 млн. грн. з міськбюджету і будемо звертатися за додатковими засобами в ДФРР (оскільки необхідно дофінансування до 80 млн. грн.). У будь-якому випадку в цьому році ми почнемо капітальні роботи — вже оголосили тендер. Протягом січня-лютого буде визначено підрядника, і будемо починати будівництво».

Дійсно, управління капітального будівництва та дорожнього господарства 23 грудня (за тиждень до закінчення року!) оголосило тендер на закупівлю робіт з будівництва нового полігону ТПВ на території В.-Сироватської сільради очікуваною вартістю 82,46 млн. грн, пише shans.com.ua.

Однак вже 31 грудня вирішено було відмовитися від аукціону з позначкою «наявні підстави відмінити закупівлю, оскільки потреба в закупівлі буде у 2021 році». Так що чекаємо нового тендера. І він, мабуть, навряд чи встигне відбутися в січні…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: