У мерії Сум відповіли, чи можливо не переводити школярів на дистанційне навчання

08.01.2021

Електронна петиція «Проти переведення шкіл міста Суми на дистанційне навчання» набрала необхідну кількість підписів.

«Просимо не переводити на дистанційне навчання школярів міста Суми. Батьки працюють, через це виникають складнощі з тим що дитину ні з ким залишити вдома. Інтернет працює з навантаженням, що не дозволяє вчителю якісно провести оналйн урок. Тим більше, якщо в школі нормальна відвідувальність. І це не несе загрозу життя не дітям, ні педагогам», — йшлося у петиції Ірини Шестакової.

«Опрацювавши Вашу петицію, повідомляємо, що змінами, які були внесені до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 постановою Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2020 р. № 1100 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641», пункт 15 викладено в новій редакції, яким скасовано норму заборони відвідування закладів освіти здобувачами освіти.

Пункт 10 вищезазначеної постанови доповнено пунктом 16 такого змісту «відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, спортивної та спеціалізованої мистецької освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш як 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти».

Відповідно до статті 144 Конституції України органи місцевого самоврядування в межах повноважень, визначених законом, приймають рішення, які є обов’язковими до виконання на відповідній території.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» посадові особи місцевого самоврядування діють лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачені Конституцією і законами України, та керуються у своїй діяльності Конституцією України і законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів місцевого самоврядування.

Отже, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією України та чинними нормативно-правовими актами.

Зважаючи на вищезазначене, виконання постанови Кабінету Міністрів України, як нормативно-правового акту є обов’язковим для органів місцевого самоврядування, і прийняття інших рішень є поза межами наданих повноважень. Отже, виконавчі органи Сумської міської ради у своїй діяльності керуються виключно діючими нормативно-правовими актами.

На виконання чинних нормативно-правових актів, не порушуючи вимоги щодо організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти, Засновником яких є Сумська міська рада, навчання школярів здійснюється за очною формою», — відповіли у мерії Сум.

Читайте також: Які правила карантину діють на Сумщині від сьогодні?

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: