Які дороги планують відремонтувати в Сумах у 2021-му році?

08.01.2021

Минулий рік став дуже вдалим для сумських доріг — капітально відремонтували Харківську, пройшлися по Новомістенській, Боровій, зробили чимало внутрішньобудинкових доріг. Чи збережуться такі темпи в 2021 г.? На це мер Сум Олександр Лисенко відповів:

— Всі ми розуміємо, що без нормальних доріг, комунікацій розвиток міста неможливий. У минулому році ми відремонтували майже 100 тисяч кв. м доріг, встановили 209 дорожніх знаків, відремонтували і встановили 62 світлофорних об’єкти. І в цьому році темпи будуть не меншими, в міському бюджеті-2021 ми запланували таке ж фінансування, як і в минулому році — 75 млн. грн. Сподіваюся, що ми отримаємо субвенцію з обласного дорожнього фонду, у нас є взаєморозуміння з обласною адміністрацією і, думаю, розподіл субвенції, як і в 2020 р, буде справедливим — по кількості проживаючих і площі ОТГ. У 2020 році ми отримали субвенцію 80 млн. грн. на ремонт вул.Харківська, в кінці року додатково надійшло ще 40 млн. грн., так що магістральна вулиця нашого міста практично відремонтована, залишилася невелика ділянка в районі Хіммістечка, від вул.Лінійна до шляхопроводу, але ми його закінчимо.

Плани на 2021 р. — також відремонтувати великі дороги, плануємо розпочати ремонт пр. Лушпи і при виділенні субвенції з обласного бюджету — закінчити його, привести в порядок вул.Прокоф’єва. Доробити ще кілька об’єктів — розширити ділянку дороги на вул.20 років Перемоги, біля цвинтаря, навесні вже почнуться підготовчі роботи. Хочемо завершити ремонт вул.Іллінської, 8-го Березня, Металургів. Крім того, 20% всього міського дорожнього фонду піде на ремонт вулиць в приватному секторі, яких саме — залежить від заявок місцевих жителів і депутатів. Також ми маємо намір зробити поточний ремонт тротуарів в центральній частині міста.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: