США ввели санкції проти співвласника сумського телеканалу ATV

12.01.2021

Міністерство фінансів США внесло сімох громадян України і чотири інформаційних ресурса до списку санкцій за втручання в американські вибори. Про це 11 січня повідомила пресслужба американського відомства.

Згідно із інформацією Мінфіну США, до санкційного списку потрапив Дмитро Ковальчук. Цей чоловік, відповідно до даних Мінфіну США, потрапив під санкції через те, що довгий час підтримує зв’язки і останнім часом входив до медійної команди нардепа Андрія Деркача, якого США вважають російським агентом.

Відповідно до даних державного реєстру юридичних осіб України, Ковальчук Дмитро Володимирович є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ Телерадіокомпанія «АКАДЕМ ТV». Його внесок до статутного капіталу ТОВ ТРК «АКАДЕМ ТV» становить 268 тис. грн, що складає 40%, повідомляє sumy.today.

Решта статутного капіталу товариства належить дружині депутата Сумської обласної ради Анатолія Єпіфанова — Олені Єпіфановій. Нагадаємо, Анатолія Єпіфанова обрали до Сумської облради від партії “Наш край”, публічним лідером якої був саме Андрій Деркач.

Відомості про власників істотної участі ТОВ ТРК «Академ TV» містяться також і в документі, розміщеному на сайті телеканалу:

Оскільки заборонено співпрацювати з Дмитром Ковальчуком, то тепер, імовірно, під питанням подальша співпраця Анатолія Єпіфанова з Андрієм Деркачем, адже через санкції США можуть постраждати інтереси іншого співвласника телеканалу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: