Чим закінчився «тарифний майдан» у Шостці?

12.01.2021

За підсумками недільного мітингу шосткинці підготували звернення до центральної влади. Таку інформацію повідомляють на сайті Шосткинської міської ради.

Нагадаємо, 10 січня у Шостці під стінами мерії відбувся мітинг, на якому люди  висловили свою незгоду зі збільшенням тарифів на природний газ, електричну енергію, транспортування природного газу, і, як наслідок, на послугу з постачання теплової енергії.  Міська влада підтримує думку  громадян та вислювлює занепокоєння різким збільшенням вартості послуг, йдеться у повідомленні на сайті міської ради.

За результатами мітингу ініціативна група підготувала звернення за підписом міського голови Миколи Ноги  до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України  Дмитра Разумкова, Голови  Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Валерія Тарасюка, Прем’єр-міністра України  Дениса Шмигаля. Під зверненням підписалося понад 500 шосткинців.

«Мешканці громади занепокоєні різким збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги. Найбільш відчутно відповідні дії вплинули на найбільш незахищені верстви населення. Плата за відповідні послуги перевищує середній розмір пенсії.

Враховуючи вимоги мешканців громади, недопущення соціальної нестабільності на території  звертаємося до  Вас з проханням:

зупинити  зростання тарифів на природний газ, електричну енергію, на послугу з постачання теплової енергії;

забезпечити встановлення тарифів на природний газ на  рівні вересня 2020 року;

скасувати рішення НКРЕКП, яким встановлено тарифи на транспортування природного газу;

залишити в дії тарифи на електричну енергію за обсягами споживання (за обсяг, спожитий до 100 кВт/год електроенергії на місяць, на рівні 0,9 грн./кВт; за обсяг, спожитий понад 100 кВт/год електроенергії на місяць, на рівні 1,68 грн./кВт;)», – йдеться у зверненні.

Актуальну інформацію щодо розгляду порушених в зверненні питань обіцяють публікувати на офіційному сайті міськради, сторінці в Фейсбук, друкованих ЗМІ громади.

Читайте також: Сумчани вдруге виходили на “тарифний” протест

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: