7 мільйонів від продажу стадіону «Ювілейний» пустять на виплату боргів заводчанам

13.01.2021

Гроші від продажу сумського стадіону “Ювілейний”, який належав одному з підприємств Сумського НВО, надійшли на рахунок виконавчої служби. Про це Суспільному розповіли 12 січня в управлінні юстиції.

Нагадаємо, що продали об’єкт на торгах за 8 млн 120 тисяч гривень. Новим власником стала агрофірма з Білопільщини “Північ Агро Сервіс”.

“Надійшли кошти на рахунок органу державної виконавчої служби в повному обсязі, за відрахуваннями за послуги СЕТАМа, за реалізацію. Проводиться їхній розподіл. У нас перебуває близько 4 000 проваджень на суму 179 млн грн. Це тільки з заробітної плати. Торги відбулись 30 грудня. Були досить запеклими, оскільки тривали понад 2 години. Три учасники зробили 49 ставок і підняли вартість цього стадіону”, — говорить в.о. начальника управління примусового виконання рішень виконавчої служби в Сумській області Марина Рудь.

За словами Марини Рудь, борги із зарплати відшкодовуються в автоматичному режимі залежно від черговості звернення колишніх працівників до виконавчої служби з заявами про примусове стягнення коштів.

За свої послуги з організації Інтернет-аукціону державне підприємство СЕТАМ взяло 5% вартості об’єкта – це 406 тисяч гривень. На зарплату колишнім працівникам НВО перерахують 7 млн 714 тисяч гривень за мінусом податків. З 2018 року виконавча служба, за словами Марини Рудь, перерахувала 40 мільйонів гривень боргів із зарплати працівникам СНВО від реалізації майна підприємства. А з 2019 року поліції надіслали 10 заяв на відкриття кримінального провадження за невиконання рішень судів.

Спеціаліст відділу комунікацій Нацполіції Сумщини Володимир Кузьменко підтвердив факт відкриття кримінальних справ за заявами виконавчої служби щодо Сумського НВО. Сказав: жодна з них до суду ще не направлена, а от їхню точну кількість підраховують.

У грудні 2020 року Нацполіція відкрила кримінальну справу за статтями “зловживання владою” та “розтрата майна” щодо продажу стадіону “Ювілейний”, відносно виконавчої служби. Там вважають, що діяли законно.

Речниця СНВО Світлана Шовкопляс 12 січня коментарів не надала. 6 січня від підприємства Суспільне отримало листа, в якому машинобудівне об’єднання вважає продаж стадіону рейдерським захопленням.

Які плани у нового власника стадіону – агрофірми “Північ Агро Сервіс” — дізнатись Суспільному не вдалося. Засновник підприємства — Сергій Бондаренко — на дзвінки не відповідав.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: