На сумські школи чекають серйозні перевірки

14.01.2021

Держслужба якості освіти проведе моніторинг діяльності закладів загальної середньої освіти, зокрема, якості освіти під час дистанційного навчання. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Моніторинг буде в основному зосереджений на дистанційному навчанні. «Дистанційна освіта в усьому світі сьогодні є рятівним елементом для того, щоб навчання було якісним. Однак воно — тільки додаток до очної форми навчання, як розширення власних можливостей придбання додаткових компетенцій», — сказав міністр освіти.

За словами Сергія Шкарлета, МОН буде намагатися повернути дітей за парти. «Учні повинні соціалізуватися і отримувати повний комплекс необхідних знань. Однак все залежатиме від епідеміологічної ситуації. Чим краще ми будемо дотримуватися карантинних заходів, тим швидше зможемо повернутися до повноцінного життя», — зазначив він.

Крім цього, на I квартал 2021 р. передбачений аудит використання коштів субвенцій, головним розпорядником яких є МОН. Зокрема, мова йде про аудит субвенції «Нова українська школа», який буде проводити Рахункова палата України.

vseosvita.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: